rnrnrn
اختراعاتی که دنیای پزشکی را متحول کردند

اختراعاتی که دنیای پزشکی را متحول کردند

  • کارشناس طرح های توجیهی و کسب و کار
  • |
  • 26 آگوست 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



  1. نخستین قلب مصنوعی داخل بدن انسان

در جهان سالانه پنج میلیون انسان به دلیل نارسایی های قلبی از دنیا می روند که این رقم بسیار بالایی است و درمان های دارویی به آنها کمک زیادی نمی کند. همچنین سالانه چهار میلیون قلب برای اهدا به بیماران نارسایی های قلبی موجود است که این تعداد پاسخگوی نیازها و تقاضاهای بیماران نیست.دکتر توفیق موسیوند استاد جراحی دانشکده پزشکی اتاوای کانادا و مخترع جهانی نخستین قلب مصنوعی داخل بدن انسان می‌باشد. ایشان در سال ۱۳۱۵در روستای ورکانه همدان چشم به جهان گشود و تا ۱۴ سالگی برای کمک به خانواده چوپانی کرد.

  1. دستگاه دیالیز

کلیه ها وظیفه حذف مواد زائد از خون را بر عهده دارند. زمانی که این اندام ها به درستی کار نمی کنند، مواد زائد می توانند در بدن انباشته شوند. در صورت عدم درمان، این شرایط به نارسایی کلیوی و در نهایت مرگ منجر می شود. این همان چیزی بود که به طور معمول پیش از اختراع دستگاه دیالیز رخ می داد.

ویلیام کلاف پزشک هلندی ، مخترع اولین دستگاه دیالیز (کلیه مصنوعی) جان میلیون­ها انسان در سرتاسر جهان را نجات داد.

  1. واکسن فلج اطفال

تا سال‌های میانی قرن بیستم، واکسنی برای ویروس مرموز و خطرناک فلج اطفال وجود نداشت. هر چند سال یک بار، در ماه‌های گرم تابستان، شهرها با یک اپیدمی مواجه شده و بسیاری به این بیماری مبتلا می‌شدند. برخی دچار فلج موقت یا دائمی و حتی مرگ می‌شدند.

جوناس سالک (Jonas Salk)، محقق خوش‌فکر و خلاق دانشگاه پیتسبورگ بود که در سال‌های میانی دهه ۱۹۶۰ میلادی، موفق به تولید واکسن فلج اطفال شد و بدین وسیله، جلوی مرگ‌ومیر و معلولیت‌های ناشی از این ویروس را گرفت. اختراع شگفت‌انگیز جوناس سالک، باعث شد تا بشر از این ویروس موذی خلاصی یافته و عملاً واکسیناسیون گسترده، موجب شد تا فلج اطفال در سال ۱۹۹۴ میلادی، از نیم‌کره غربی پاک شود.

  1. دستگاه دفیبریلاتور یا شوک الکتریکی

ایست قلبی، همچنان یکی از دلایل اصلی مرگ انسان‌ها است. عوامل مختلفی، می‌توانند منجر به اختلالات الکتریکی در قلب شده و از کار افتادن قلب را به همراه داشته باشند که در نتیجه آن نیز، خونی به اندام‌های مختلف بدن پمپاژ نشده و مرگ را به دنبال خواهد داشت.

افراد زیادی به ثبت و توسعه دستگاه های شوک الکتریکی قلب پرداختند اما علی‌رغم تلاش‌ها و دستاوردهای ستودنی این محققین و مخترعین که نجات جان انسان‌های زیادی را به دنبال داشت، همچنان این دستگاه‌ها یک ایراد بزرگ داشتند که در نتیجه آن، امکان نجات جان بسیاری از قربانیان فراهم نمی‌شد. نسبت کمی از حمله‌های قلبی در بیمارستان اتفاق می‌افتد و در واقع، حمله قلبی بیشتر در خارج از بیمارستان قربانی می‌گرفت.

پروفسور ایرلندی با نام فرانک پنتریج «Frank Pantridge» و با کمک جان اندرسون «John Anderson»، اولین دستگاه دفیبریلاتور قابل‌حمل را توسعه دادند که در بیست و سوم می ۱۹۷۸، برای اختراع ارزشمند خود، گواهی ثبت اختراعی به شماره «US4090519»، از دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا دریافت نمودند. اختراع پنتریج، چنان تأثیرگذار بود که عده‌ای آن را اختراع واقعی دستگاه شوک الکتریکی قلب می‌دانند و به‌واسطه این دستاورد، او را پدر طب اورژانس می‌نامند.

 

 

  1. لیزیک(Lasik یا LASIK)

 لیزیک که معمولاً عمل جراحی لیزر چشم یا تصحیح بینایی با لیزر گفته می‌شود نوعی از جراحی انکساری است که برای اصلاح نزدیک‌بینی، دوربینی و آستیگماتیسم استفاده می‌شود و به کمک آن افراد دارای ضعف بینایی می‌توانند بدون استفاده از عینک دید طبیعی خود را بازیابند.

غلامعلی پیمان، دانشمند ایرانی مقیم آمریکا و از اعضای «تالار مشاهیر چشم‌پزشکی جهان»، مخترع این روش جراحی است.

لیزیک

 

جهت مشاوره تلفنی برای ثبت اختراع می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.