ديوان عدالت اداري اعلام كرد: نخبگان از تاريخ تصويب آيين‌نامه «جذب و نگهداري نيروي انساني نخبه» از مزاياي آن بهره‌مند مي‌شوند

هيات عمومي ديوان عدالت اداري با رفع يك مورد تعارض آرا اعلام كرد: افرادي كه قبل از تصويب آيين‌نامه «جذب و نگهداري نيروي انساني نخبه» به عنوان نخبه شناخته شده‌اند، از تاريخ تصويب آيين‌نامه از مزاياي مندرج در آن بهره‌مند مي‌شوند.”
————————————-

n

در گردشكار راي شماره 17 هيات عمومي ديوان عدالت اداري به شكايت شاكي حقيقي و به خواسته اعلام تعارض آراي صادره از شعب اول و سوم ديوان عدالت اداري، آمده است:

n

الف ـ شعبه اول ديوان در رسيدگي به پرونده کلاسه 86/1896 موضوع شکايت آقاي … به طرفيت دانشگاه علوم پزشکي تهران به خواسته برخورداري از فوق‎العاده ويژه نخبگان به شرح دادنامه شماره 1023 مورخ 29/4/87 به شرح آتي مبادرت به صدور راي كرده است: «نظر به اينکه فوق‎العاده ويژه نخبگان ناشي از آيين‎نامه جذب و نگهداري نيروي انساني نخبه بوده که تاريخ اجراي آن 24/2/84 است و با عنايت به اين‌که تاريخ استخدام و اخذ مدرک ليسانس توسط شاکي و احراز رتبه اول توسط وي در کنکور مربوطه پيش از تاريخ اجراي آيين‎نامه مزبور بوده و توجها به مفاد نامه شماره 143604/2 مورخ 17/8/84 سازمان مديريت مبني بر نکات مربوط به اجراي آيين‎نامه مارالذکر، تخلفي از حيث نقض قوانين و مقررات از ناحيه مشتکي‎عنه ملحوظ نبوده است؛ لذا حکم به رد شکايت مطروحه صادر و اعلام مي‎دارد.»

n

ب ـ شعبه سوم ديوان در رسيدگي به پرونده کلاسه 86/256 موضوع شکايت آقاي … به طرفيت مرکز نوسازي و تحول اداري دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي تهران به خواسته استفاده از فوق‎العاده ويژه نخبگان به شرح دادنامه شماره 2201 مورخ 23/10/86 به شرح آتي مبادرت به صدور راي كرده است: «نظر به اينکه آيين‎نامه جذب و نگهداري نيروي انساني نخبه مصوب 29/6/83 هيات وزيران منطوقا و مفهوما به کارکنان شاغل در دستگاههاي دولتي که قبل از تاريخ تصويب آن استخدام شده باشند، شمول دارد و هيچ يک از مواد آن دلالت بر انصراف آيين‎نامه مذکور از مستخدمين قبل از تصويب آن ندارد و ازطرفي مشتکي‎عنه هم دفاع موجهي که مبين منع قانوني شمول آيين‎نامه موصوف نسبت به شاکي باشد، ارائه و ابراز نكرده است و مکاتبات سازمان مديريت و برنامه‎ريزي هم موثر در مقام به نظر نمي‎رسد؛ لذا با وارد دانستن شکايت شاکي حکم به الزام خوانده به اجراي آيين‎نامه مذکور و برقراري فوق‎العاده ويژه نخبگان در حـق شاکي از تاريخ اجتماع شرايط قانوني صادر و اعلام مي‎شود.»

n

به گزارش ايسنا، هيات عمومي ديوان عدالت اداري با حضور روسا و مستشاران و دادرسان علي‎البدل شعب ديوان جلسه‌اي تشكيل و پس از بحث و بـررسي و انجام مشاوره با اکثريت آرا رايي به اين شرح صادر كرد: «الف ـ تعارض در مدلول دادنامه‎هاي فوق‎الذکر محرز به‌نظر مي‎رسد. ب ـ نظر به اينکه ماده 2 آيين‎نامه جذب و نگهداري نيروي‌ انساني نخبه در مقام بيان ويژگي‌هاي افراد نخبه و تعيين مصاديق آن صرف نظر از زمان احراز ويژگي مزبور است و مآلا بنابه مقتضاي تاثير فوري مقررات، کليه افرادي که داراي يکي از خصوصيات ذکر شده در آيين‎نامه فوق‌الاشعار باشند از جمله افراد نخبه و مشمول آيين‎نامه مذکور تشخيص مي‎شوند. بنا به مراتب، افرادي که قبل از تصويب آيين‎نامه يادشده در تاريخ 12/7/83 از شرايط و ويژگي مذکور برخوردار بوده‎اند، به‌عنوان نخبه شناخته‌ شده و از تاريخ‌ تصويب آيين‎نامه از مزاياي ‌مندرج در آن بهره‎مند مي‎شوند؛ لذا دادنامه شماره 2201 مورخ 23/10/86 شعبه سوم ديوان‌عدالت‌اداري داير بر ورود شکايت شاکي در حدي که متضمن اين معني است، موافق اصول و موازين قانوني تشخيص مي‎شود. اين راي به استناد بند 2 ماده 19 و ماده 43 قانون ديوان عدالت اداري مصوب 1385 براي شعب ديوان عدالت اداري و ساير مراجع اداري ذيربط در موارد مشابه لازم‎الاتباع است.»

n

گفتني است، اين راي پس از امضا از سوي حجت‌الاسلام والمسلمين محمدجعفر منتظري رييس ديوان عدالت اداري، در روزنامه رسمي انتشار يافته است.

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی نشان گذاری شده اند *