ثبت اختراع سیستم هوشمند و غیر تماسی کنترل دمای بدن نوزاد در انکوباتور

nبرای اولین بار در دنیا دانشجویان مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه موفق به ثبت اولین انکوباتور هوشمند با بهرگیری از سیستم کنترل غیر تماسی دمای بدن نوزاد شدند.

n

n


————————————-

nبه گزارش سرویس اجتماعی برنا به نقل از وب دا، متاسفانه در تحقیقات و گزارشات زیادی به خاطر وجود مشکلاتی از قبیل عدم عملکرد صحیح سنسور محفظه و سنسور پوستی نوزاد، عدم نصب سنسور بدن نوزاد بخاطر اطمینان به سنسور محفظه، عدم نصب صحیح سنسور بدن نوزاد و حساسیتی که در پوست نوزاد به سبب استفاده از سنسور ایجاد میشود و نیز جدایی این سنسور از بدن به دلیل حرکات نوزاد، حوادث دل خراشی به دلیل افزایش دمای بدن و یا دمای داخل محفظه برای نوزادان به‌وجود می‌آید.
n
nبر پایه این گزارش، با توجه به لزوم کنترل دما به‌عنوان فاکتوری مهم در سلامت نوزاد و برای جلوگیری از اتفاقات جبران ناپذیر و نیزاصلاح موارد و نواقص فوق دراین دستگاه و سایر تجهیزات پزشکی مشابه، در این اختراع سیستمی نو و خلاقانه و هوشمند جهت کنترل دمای بدن نوزادان بدون نیاز به سنسور پوستی ابداع و نوآوری شده است.
n
nبر اساس این گزارش، این دستگاه بر خلاف سایر دستگاه موجود از چندین سنسور برای کنترل دما بدن نوزاد استفاده کرده و خطر سوختگی بدن نوزاد را که اغلب در بیمارستان به خاطر مواردی از قبیل عدم کالیبراسیون دستگاه و سهل انگاری پرستاران به‌وجود می‌آمد را تقریبا به صفر رسانده و این خود گامی بلند برای ایجاد کاهش حوادث و خطرات مشابه در بیمارستان‌های دنیاست. این اختراع در مرحله صنعتی شدن است و مذاکرات لازم برای به‌کارگیری این سیستم در دستگاه‌های تولیدی داخلی و حتی خارجی در حال انجام است که به زودی شاهد به‌کارگیری آن در دستگاه‌های انکوباتور خواهیم بود.
n
nبر همین اساس، چند مورد از نوآوری‌های موجود در این دستگاه به شرح زیر است: کنترل دمای داخلی انکوباتور و بدن نوزاد به‌وسیله سنسور غیر تماسی و از راه دور، استفاده از این سیستم در تمامی تجهیزات پزشکی مشابه، جلوگیری از ایجاد آسیب و حساسیت پوستی نوزاد به سبب استفاده دایم از سنسور پوستی، اطمینان به عملکرد و ایمنی دستگاه با توجه به کنترل و پردازش دایمی اختلاف دما به‌صورت دیجیتال، عدم نیاز به نصب سنسور تماسی در جبران سهل انگاری و اشتباهات پرسنل درمانی به‌هنگام نصب صحیح سنسور، جلوگیری از اختلال در کنترل دمای بدن به سبب حرکات نوزاد و امکان جدا شدن سنسور تماسی، استفاده دایمی و بهینه از سنسور غیر تماسی، کاهش هزینه‌های تعویض پیاپی سنسور پوستی به‌علت عدم استفاده و نگهداری صحیح آن، جلوگیری از انتقال عفونت به سبب استفاده مکرر از یک سنسور پوستی، خرابی پیاپی سنسورهای پوستی به‌دلیل بیرون ماندن آنان به‌هنگام کار دستگاه و آسیب در زمان جابه‌جایی سینی و طلق‌ها به سبب بی توجهی کادر درمانی.

nگفتنی است: "سیستم هوشمند وغیر تماسی کنترل دمای بدن نوزاد در انکوباتور توسط مصطفی تقی پور و بهروز مرادحاصل" اختراع شد.

‘, 1, 20, ‘2012-06-01 12:45:55’, 750, ‘

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی نشان گذاری شده اند *