rnrnrn
تحولي در طراحي موتورهاي درونسوز  مبتكران ايراني موفق به طراحي «موتور هيدرونيك» شدند

تحولي در طراحي موتورهاي درونسوز مبتكران ايراني موفق به طراحي «موتور هيدرونيك» شدند

  • مرتضی عطایی نژاد
  • |
  • 28 دسامبر 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



تحولي در طراحي موتورهاي درونسوز مبتكران ايراني موفق به طراحي «موتور هيدرونيك» شدندReviewed by مرتضی عطایی نژاد on Dec 28Rating:

nصنعتگران مبتكر ايراني از طراحي موتوري خبر دادند كه به گفته آنها با حذف ميل‌لنگ و فلايويل از ساختار موتور به كاهش وزن و افزايش راندمان موتور و صرفه‌جويي در مصرف سوخت خودرو و ديگر تجهيزات موتوري منجر مي‌شود

n

n.


————————————-

nمرتضي اسلامي‌فرد كه با همكاري سهيل ايزد‌خواه موفق به طراحي اين موتور شده در گفت‌وگو با خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: با استفاده از اين موتور كه فاقد ميل ‌لنگ و چرخ طيار (فلايويل) است، گيربكس، ديفرانسيل، گاردن و اجزاي بسيار سنگين ديگر هم از وسيله نقليه حذف مي‌شود كه به كاهش وزن خودرو و صرفه‌جويي در هزينه سوخت و نگهداري آن منجر مي‌شود.

n

nوي با اشاره به اينکه ثبت اختراع و تاييد مباني كاركرد آن توسط شركت ايپكو و دانشكده مكانيك دانشگاه صنعتي اميركبير بررسي و انجام يافته، اظهار كرد: ساخت سيستم محرك هيدرونيك که با تلفيق هيدروليك و الكترونيك طراحي شده، امکان‌پذير خواهد بود. البته در خودروهاي معمول هم كه موتور مكانيكي دارند، در فرمان و ترمز از سيستم‌هاي هيدروليك استفاده مي‌شود؛ ولي موتور هيدرونيك سيستمي هيدروليكي با كنترل الكترونيك است كه انتقال قدرت در آن توسط مايع انجام مي‌شود.

n

n

n

nمرتضي اسلامی فرد

n

n

nاسلامي فرد خاطرنشان كرد: از ويژگي‌هاي بارز اين موتور اين است كه به دليل حذف ميل‌لنگ در آن برخلاف موتورهاي معمولي كه سيلندرها بايد در امتداد ميل لنگ و يا حول محور ميل لنگ آرايش پيدا كنند، سيلندرها مي‌توانند در محل‌هاي مختلف خودرو مستقر شوند، مثلا يك موتور شش سيلندري هيدرونيكي مي‌تواند به صورت شش بلوك مجزا در محل‌هاي مختلف نصب شود. اين ويژگي كه امكان تغيير گرانيگاه خودرو و رسيدن به شرايط ايده‌آل را فراهم مي‌كند، بويژه در خودروهاي مسابقه اهميت بالايي دارد. از طرف ديگر در اتوبوس‌ها هم الزامي به نصب موتور در عقب خودرو نخواهد بود و مي‌توان بلوك‌هاي موتور را در كف اتوبوس هم توزيع كرد.

مطلب پیشنهادی:   100 مورد از اختراعات

n

nوي افزود: به دليل حذف ميل لنگ از ساختار موتور محدوديت حرکت پيستون حذف شده و امكان تغيير حجم موتور را نيز فراهم مي‌كند كه به صرفه‌جويي در مصرف سوخت منجر مي‌شود.

n

nبا استفاده از موتور هيدرونيك مثلا زماني كه خودرو پشت چراغ متوقف شده و فقط كولر خودرو كار مي‌كند، مي‌توان با استفاده از فرمان‌هاي ECU حجم موتور را تغيير داد تا به جاي ۱۶۰۰ سي‌سي موتور فقط با حجم مثلا ۲۰۰ سي‌سي کار کند که اين امر در کاهش مصرف سوخت موثر خواهد بود.

n

nايزدخواه هم با بيان اين كه اين موتور مي‌تواند با سوخت‌هاي مختلف و حتي به صورت هيبريد استفاده شود، تحولي در صنعت موتور و خودرو ايجاد خواهد كرد، اظهار كرد: موتورهاي درون سوز معمولي هر يك در دور شخصي بيشترين راندمان را دارند، ولي در اين موتور به دليل متغير بودن حجم مي‌توان در دورهاي مختلف به بيشينه راندمان رسيد.

n

n

nn

nسهيل ايزدخواه

n

n

nوي درباره هزينه‌هاي ساخت موتور هيدرونيكي گفت: هزينه شبيه‌سازي رايانه‌يي اين موتور حدود ۱۵ ميليون تومان و هزينه ساخت نمونه اوليه آن در صورت وجود امكانات و تجهيزات لازم حدود ۴۰۰ ميليون تومان برآورد شده است.

n

nمهندس منوچهر لطفي آزاد، مشاور طرح هم خاطرنشان كرد: اين اختراع كاربرد وسيعي در وسايل نقليه زميني، دريايي، ريلي و هوايي و كاربردهاي شخصي، نظامي، امداد و نجات، راه سازي و سيستم‌هاي توليد انرژي ثابت و سيار (ژنراتورهاي اضطراري) معدن‌كاري، صنايع نفت و گاز، خودروها و تجهيزات دفاعي، سردخانه‌ها و …. دارد كه زمينه مناسبي براي سرمايه‌گذاري پرسود در اجراي اين پروژه فراهم كرده است.

مطلب پیشنهادی:   تولید غذا با اشکال دلخواه برای کودکان را به چاپگر سه بعدی بسپارید

n

nاسلامي‌فرد و ايزد‌خواه در پايان آمادگي خود را جهت جلب سرمايه‌گذار و واگذاري طرح اعلام كردند.

05191010117
Contact راحت باشید، از ما بپرسید هر سوالی دارید!