rnrnrn
تولید پروتئینی جدید از ضایعات ماهی/ تولید ماده موثره داروی ضدسرطان

تولید پروتئینی جدید از ضایعات ماهی/ تولید ماده موثره داروی ضدسرطان

  • مرتضی عطایی نژاد
  • |
  • 28 دسامبر 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



تولید پروتئینی جدید از ضایعات ماهی/ تولید ماده موثره داروی ضدسرطانReviewed by مرتضی عطایی نژاد on Dec 28Rating:

nپژوهشگران مرکز رشد طبرستان با استفاده از ضایعات ماهی نوعی پروتئین با قدرت بالای جذب تولید کردند که ضمن استفاده در صنایع شوینده و غذایی به عنوان ماده موثره در تولید داروهای ضد سرطان به کاربرده می شود.


————————————-

nحمیدرضا اویسی پور از محققان این پروژه تحقیقاتی در گفتگو با خبرنگار مهر، "پپتون" را یک پروتئین هیدرولیز شده معرفی کرد و افزود: با استفاده که از ضایعات ماهی این ماده تولید شد که کاربردهای وسیعی را دارد.

n

nوی با اشاره به نحوه تولید این نوع پروتئین، خاطر نشان کرد: با استفاده از فرآیند دمایی بسیار پایین و چند نوع آنزیم اقدام به تولید پیتون کردیم که به ۳ صورت مایع رقیق، مایع غلیظ و پودر تولید شد.

n

nاویسی پور افزایش قدرت جذب پپتون را از مزایای این پروتئین نام برد و توضیح داد: معمولا قدرت جذب پروتئین ها به دلیل وزن مولکولی کاهش می یابد از این رو در بدن باید پروسه ای را بر روی پروتئین انجام شود تا وزن مولکولی پروتئین کاهش یابد که برای این منظور مقادیر زیادی غذا باید مصرف تا مقداری پروتئین گرفته شود.

n

nاین محقق ادامه داد: با توجه به این امر در این پروژه پروتئین های تولید شده به قدری شکسته شدند که تبدیل به واحدهای اسید آمینه شدند به عبارت دیگر به اندازه واحدهای اسید آمینه آنها کوچک شدند. این امر سبب شد تا قدرت جذب پروتئین تولید شده را تا ۹۰ درصد افزایش دهیم به گونه ای که از طریق مخاط دهان و مری قابل جذب هستند.

n

nاویسی پور با اشاره به کاربردهای پپتون تولید شده، یادآور شد: این نوع پروتئین ها زمینه های کاربری بسیار گسترده ای دارد. از این ماده می توان به عنوان ماده پایه و اصلی محیطهای کشت باکتریایی استفاده کرد علاوه بر این در صنعت دامداری، طیور و آبزیان به عنوان مکمل غذایی استفاده می شود.

n

nوی استفاده از این ماده در کودهای بیولوژیکی را از دیگر کاربردهای این ماده عنوان کرد و گفت: همچنین از پپتون تولید شده می توان به عنوان طمع دهنده غذایی در صنایع غذایی و برای کف زایی در شامپوهای پروتئینه در صنایع شوینده استفاده کرد.

n

n
nمدیر عامل شرکت دانش بنیان کاسپن زیست فناوران با تاکید بر اینکه این ماده در صنایع داروسازی کاربرد دارد، اضافه کرد: ماده تولید شده به عنوان دارو قابل استفاده نیست بلکه می توان به عنوان ماده اولیه و موثره در تولید داروهای ضد سرطان به ویژه سرطان سینه از آن استفاده کرد.

n

nاویسی پور با بیان اینکه این پروژه تحقیقاتی با همکاری دکتر محمدرضا اویسی پور، دکتر رضا صفری و دکتر ساناز غلامی اجرایی شده است، اظهار داشت: این پروژه موفق به دریافت گواهی نامه ثبت اختراع شده است.

مطلب پیشنهادی:   نسل جدید موتورهای مرسدس بنز؛ شاهکار مهندسی در راستای حفظ محیط زیست
05191010117
Contact راحت باشید، از ما بپرسید هر سوالی دارید!