rnrnrn
دیوارهای نامرئی وای- فای

دیوارهای نامرئی وای- فای

  • مرتضی عطایی نژاد
  • |
  • 28 دسامبر 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



دیوارهای نامرئی وای- فایReviewed by مرتضی عطایی نژاد on Dec 28Rating:

nدیوارهای نامرئی وای- فای

n

nشبکه‌ای از وای- فای، درست مانند یک حصار، اطراف زندگی شهر اوسلو کشیده شده است و درقسمت هایی که نوسان در سیگنال‌ها وجود دارد, در ستون‌های نور افت و خیز دیده می‌شود.

n

n


————————————-

n

nامروزه، لابه‌لای دیوارهای مرئی شهر، دیوارهایی نامرئی از امواج وای- فای وجود دارند که نقشه‌ای متفاوت از شهری که ما در آن زندگی می‌کنیم می‌سازند. تصاویر دیوارهای نامرئی وای- فای شهر اوسلو را ببینید.
nتصویری که ما از شهر در ذهن خود داریم،‌ اغلب مجموعه‌ای از ساختمان‌ها، مغازه‌ها و فروشگاه‌ها و شاید درهای ورودی پارکینگ‌‌ها است. در واقع نقشه ذهنی ما از شهر را خطوط این دیوارها می‌سازد. اما در زندگی شهری امروزی، متقاطع با تیرآهن‌ها و آجرهای ساختمان‌ها، دیوارهای نامرئی وای- فای وجود دارند.
nوای- فای در زندگی شهری مدرن، به ابزاری بسیاری مهم بدل شده است، با این حال ما آن‌ را نمی‌بینیم. یا بهتر است بگویم تا به حال آن را نمی‌دیدیم، اما یک طراح و هنرمند بصری به نام تیمو آرنال، موفق شده یک سری عکس و البته یک فیلم تهیه کند که شبکه نامرئی وای- فای شهر اوسلو در نروژ را به تصویر می‌کشند.
n
n

n

nتیمو آرنال به اتفاق یورن نوتسن و اینار نیو مارتینوسن، مجموعه‌ای به نام "غیرماده‌ها: نقاشی با نور از وای- فای"، تهیه کرده‌اند. آن‌ها برای اینپروژه، میله‌ 4 متری از لامپ‌های حساس به سیگنال وای- فای ساختند (این میله ۸۰ لامپ حساس به وای- فای دارد). این لامپ‌ها وقتی در معرض سیگنال قوی وای- فای قرار می‌گیرند، روشن می‌شوند.

مطلب پیشنهادی:   برگزاري مراسم هفته پژوهش شرق کشور در خراسان رضوي

n

n.
nسپس از روش متداولی در عکاسی به نام نقاشی با نور استفاده کردند. در این روش، دوربین را به مدت طولانی در مواجهه با نور قرار می‌دهند تا همان‌طور که در طول خیابان‌های اوسلو پیش می‌رفتند و میله پر از لامپ حساس به وای- فای را با خود جابه‌جا می‌کردند، عکس بگیرد. عکاس‌ها خیلی آرام قدم برمی‌داشتند،‌ بنابراین هر جا میله در معرض سیگنال‌های قوی وای- فای قرار می‌گرفت ولامپ‌ها روشن می‌شدند،‌ دوربین تصویر آن را ثبت می‌کرد.

n

n

n
nچنان که در تصاویر می‌بینید، شبکه‌ای از وای- فای، درست مانند یک حصار، اطراف زندگی شهر اوسلو کشیده شده است. در جاهایی که نوسان در سیگنال‌ها وجود داشته، در ستون‌های نور افت و خیز دیده می‌شود.
nبه گفته این هنرمندان، آن‌ها در طول این پروژه یاد گرفتند که ساختمان‌ها و اماکن مهم شهری، روی نحوه گردش شبکه وای- فای درون شهر موثر است. همچنین چترهای بزرگ وای- فای که اغلب از مراکزی مثل کافی‌شاپ‌ها و یا ساختمان‌های دانشگاهی نشات می‌گیرند، به طور مجازی مرزهایی برای این‌گونه ساختمان‌ها در تصویر نهایی به وجود می‌آورند،‌ بدون این که هیچ ساختار فیزیکی برای ایجاد این مرزها ساخته شده باشد.

n

n

n
nنکته دیگری که در این پروژه جلب توجه می‌کند، نحوه تعامل و همزیستی محدوده‌های عمومی و خصوصی در فضای مجازی است. این پروژه آگاهی و درک ما از فضاهای شهری را به چالش می‌کشد. آیا باید دیوارهایی که می‌بینیم را به حساب بیاوریم یا با توجه به این که با امواج دنیای مجازی احاطه شده‌ایم، باید تصور خود را از مکان‌ها و مرزها تغییر دهیم؟

مطلب پیشنهادی:   كميته هاي برگزاركننده چهاردهمين مسابقات ملي مهارت دركرج تشكيل شد

n

n

n

05191010117
Contact راحت باشید، از ما بپرسید هر سوالی دارید!