rnrnrn
همانطور که می دانیم جامعه بشری و تکنولوژی ها و نوآوری ها هر روزه در حال پیشرفت است. این تکنولوژی ها و نوآوری ها اگر مناسب با نیازهای بشری نباشند، در واقع بدون کارایی و بیهوده می باشند.
در اکثر مواقع مهم تر از داشتن یک طرح جدید، ثبت آن به عنوان اختراع یا طرح صنعتی است. اما باید بدانیم که داشتن یک اختراع یا طرح صنعتی تا زمانی که ما اقدام به تجاری سازی اختراع نکنیم، نه تنها برای ما منفعتی ندارد بلکه دارای هزینه هایی هم برایمان می باشد.
بسیاری از مردم تصور می کنند که داشتن یک ایده جدید یا یک تصویر کلی از محصولی جدید برای کسب سودی قابل توجه کافی است، اما باید دید که آیا این ایده خام قابلیت تجاری سازی و ورود به بازار را دارد یا خیر. تجاریسازی اختراع یا فناوری نقشی بسیار حیاتی در توسعه اقتصادی ایفاء مینماید.
تجاري سازي اختراع فرايند تبديل فناوري هاي جديد به محصولات موفق تجاري است. به عبارت ديگر، تجاري سازي در برگيرنده آرايه هاي مختلفي از فرايندهاي مهم فني، تجاري و مالي است که باعث تبديل فناوري جديد به محصولات يا خدمات مفيد ميشود.
اين فرايند شامل فعاليت هايي از قبيل ارزيابي بازار، طراحي محصول، مهندسي توليد، مديريت حقوق مالکیت معنوي، توسعه راهبرد بازاريابي، افزايش سرمايه و آموزش کارگر مي شود. در واقع می توان گفت، تجاریسازی اختراع یا یک فناوری، فرایند تبدیل ایده به یک کسب و کار و در نتیجه ایجاد شغل و تولید ثروت است و از همین رو موفقیت در تبدیل یک ایده ذهنی به محصول یا خدمت و ورود آن به بازار، در گرو اجرای دقیق و موفق فرآیند تجاریسازی خواهد بود.
به اعتقاد کارشناسان، فرآیند کشف، ابداع و نوآوری، در بر دارنده نوعی تکرار بوده که از طریق اجرای متناوب مراحل آزمایش، خطا، یادگیری و تصحیح، به سرانجام خواهد رسید. با این حال، فرآیند پیچیده تجاریسازی فناوری را میتوان در پنج گام اصلی به صورت خلاصه به صورت زیر بیان کرد:
•مرحله اول: شامل گام هاي اجرايي شناسايي اختراع، ارزيابي اختراع، مفهوم سازي اختراع يا فناوري در قالب طرح پيشنهادي تحقيق و تصميم گيري مديريت يا مقامات مسئول رده بالای سازمان در خصوص پذيرش پيشنهاد تحقيق براي اجراي آن در پژوهشگاه
•مرحله دوم : شامل گام هاي اجراي تحقيق، ساخت نمونه اوليه و ارزيابي نمونه اوليه
•مرحله سوم :تصميم گيري مديريت سازمان در خصوص اتخاذ استراتژي تجاري سازي اختراع یا فناوری
•مرحله چهارم : شامل گام هاي اجرايي افزايش مقياس توليد، بازنگري توليد محصول و توليد انبوه
•مرحله پنجم : شامل فروش و بهبود مستمر محصول و ارایه خدمات به مشتري
جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در زمینه تجاری سازی محصول با ما تماس بگیرید.
۱- تلاش هاي فني براي تبديل تکنولوژي به محصول مطلوب و معتبر در کميت و کيفيت کافي و مورد نياز.
۲- مديريت کسب و کار و آناليز بازار برای کسب اطمینان از:
۳- عوامل توليدي مورد نياز براي تجاري سازي موفق:
دو مولفه مهم فني تبديل تکنولوژي به محصول در فرآيند تجاري سازي اختراع:
ویژگی های مهم در طراحي و توسعه محصول:
موضوعات فني مورد تمرکز در طراحي و توسعه محصول:
قابليت توليد : يعني محصول جديدي بتواند به سهولت و کارايي بالا در کمترين هزينه با بيشترين قابليت اطمينان توليد شود.
مهندسي توليد یعنی طراحي فرآيند توليد محصول جديد
مولفه های اصلی اين مرحله:
اگر به دنبال تجاری سازی و راه اندازی کسب و کار فناورانه خود هستید، میتوانید از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.
برای تجاری سازی فناوری و اختراع میتوانید از مراکز و افرادی کمک بگیرید که بخشی از آنها به صورت مختصر درج شده است:
مفهوم انتقال تكنولوژي بين بخش دانشگاهي و صنعت :
”انتقال ايده، روش، شئ، مهارت، دانش فني، دارايي فكري، كشف يا اختراع ناشي از پژوهش علمي اجرا شده در بخش دانشگاهي (با همكاري شريكان يا بدون آن) به محيط صنعتي كه در آن ممكن است به توسعه يا بهبود محصولات يا فرآيندها منجر شود.“
اين مدل، فرآيند را به صورت پيشروي خطي مراحل توصيف ميكند: از توليد ايده و توسعه تكنولوژي در بخش دانشگاهي تا ثبت اختراع آن و ليسانسدهي به شركت هاي موجود يا يك شركت نوبنياد.
مشكلات موجود در صنعت و درخواست اجراي پژوهش براي رفع آن، نقطه آغاز است. تكنولوژي توسط پژوهشگران بخش دانشگاهي توسعه مييابد و نتايج حاصل از بخش دانشگاهي به صنعت انتقال مي يابد. بسته به مفاد قرارداد ما بين بخش دانشگاهي و شريك صنعتي، تكنولوژي حاصل را ميتوان به شريكان علاقهمند ديگري نيز انتقال داد.
اين مدل انتقال تكنولوژي را به عنوان فرايندي شامل كنش متقابل بين بازيگران مختلف در شبكه اي از روابط توصيف ميكند. مدل كنش متقابل رويكرد خطي را رد ميكند و نقش شبكهها، همكاري و يادگيري متقابل بين بخش دانشگاهي و صنعت را معرفي مي نمايد.اين مدل فرآيندي را توصيف مي كند كه شامل شبكهاي از عوامل درگير در توليد، اشاعه و بهكارگيري تكنولوژي هستند.
مدل كنش متقابل با تشكيل شبكه هاي نوآوري به دست مي آيد و مي تواند به شكل همكاري هاي پژوهشي راهبردي، همكاريهاي مبتني بركسب تكنولوژي يا پروژههاي تحقيق و توسعه چند شريكي باشد.
بعضي از معيارهاي مورد استفاده براي ارزیابی امکان موفقيت تجاری عبارتند از:
جهت آشنایی بیشتر با فرایند تجاری سازی مرکز کارافرینی و نوآوری تک و مشاوره رایگان، کلیک کنید.
مطالب مرتبط:
سلام
من دقیقا متوجه نشدم
من الان یه اختراع در زمینه شیرآلات دارم الان نمیدونم چگونه تجاری سازی و تولیدش کنم
با چه کسانی ؟ چگونه مذاکره و چگونه قرار داد ببندم مثلا اگر یه شرکتی قبول کرد محصول منو تولید کنه با چه شکل باهاش قرارداد ببندم؟؟؟؟
سلام
مبحث تجاری سازی فناوری و فرایند آن یکی از موضوعات تخصصی است از جمله، نکات مهمی که در این زمینه وجود دارد، مسئله مستندات امکان سنجی، ارزشگذاری فناوری ، پیچ تک و مسائل حقوقی قرارداد های تجاری سازی فناوری و… از جمله مواردی است که در این مسیر باید تکمیل و روند مذاکره طی شود، جهت دریافت مشاوره اختصاصی و خدمات این مرکز در زمینه تجاری سازی با ما تماس بگیرید.