rnrnrn
صعود ایران به رتبه پانزدهم تولید علم جهان

صعود ایران به رتبه پانزدهم تولید علم جهان

  • مرتضی عطایی نژاد
  • |
  • 28 دسامبر 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



صعود ایران به رتبه پانزدهم تولید علم جهانReviewed by مرتضی عطایی نژاد on Dec 28Rating:
n

n

nآخرین اطلاعات پایگاه استنادی اسکوپوس نشان می دهد که ایران با تولید ۱۷ هزار و ۲۴۵ مقاله( ۱٫۶ درصد از کل تولیدعلم جهان) از ابتدای سال جدید میلادی تاکنون به جایگاه پانزدهم تولید جهان صعود کرده این درحالی است که محققان ایرانی در پایگاه ISI که نظام استنادی به مراتب با اهمیتی است با تولید ۹ هزار و ۵۸۸ مقاله رتبه بیستم دنیا را کسب کرده اند.


————————————-

nدکتر جعفر مهراد، رییس مرکز منطقه‌یی اطلاع رسانی علوم و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از تولیدات علمی کشور که توسط دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور در راستای فعالیت های تحقیقاتی به صورت مقاله های علمی به چاپ می رسند در نظام های استنادی مهم اسکوپوس(Scopus) و ISI ثبت و نمایه سازی می‌شوند.

n

n

nوی افزود: آمار تولیدات علمی تا یک ماه و نیم پیش (شانزدهم اردیبهشت ماه) نشان می داد که ایران از اول سال ۲۰۱۳ میلادی تا آن بازه زمانی برابر با ۶ ماه می ۲۰۱۳ با نمایه ۱۱ هزار و ۷۰۳ مقاله در پایگاه استنادی اسکوپوس در رتبه شانزدهم قرار داشته و در پایگاه ISI با تولید شش هزار و ۴۴۲ مقاله در جایگاه هجدهم تولید علم جهان قرار داشت.

n

n

nوی با اشاره به تلاش دانشمندان و پژوهشگران جمهوری اسلامی ایران در چاپ و انتشار مقالات بیشتر در مجلات معتبر بین المللی ادامه داد: روند رشد تولیدات علمی ایران تا پنجم خرداد ماه سال جاری افزایش خوبی را پشت سر گذاشت و در نهایت میزان تولیدات علمی ایران در اسکوپوس به ۱۴ هزار و ۲۲۸ مقاله (۱٫۶ سهم ایران از کل تولید علم جهان) رسید و منجر به تثبیت جایگاه ایران در رتبه شانزدهم تولید علم جهان شد و در پایگاه ISI هم میزان تولیدات علمی نمایه شده یران به هفت هزار و ۸۳۴ افزایش یافت اما رتبه ایران از جایگاه ۱۸ به جایگاه ۱۹ تنزل یافت.

مطلب پیشنهادی:   هدف از طرح توجیهی چیست؟

n

n

nسهم ۱٫۶ درصدی ایران از کل تولیدعلم جهان در پایگاه اسکوپوس

n

n

nسرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تاکید کرد: این درحالی است که جدیدترین آمار از میزان تولیدات علمی نشان می دهد تعداد مقالات ایران از اول سال میلادی تا کنون در پایگاه اسکوپوس به ۱۷ هزار و ۲۴۵ مقاله( ۱٫۶ درصد از کل تولیدعلم جهان) افزایش یافته و به طور شگفت آوری ایران از رتبه شانزدهم به رتبه پانزدهم تولیدعلم جهان صعود پیدا کرده است.

n

n

nدکتر مهراد تصریح کرد: این موفقیت چشمگیر دانشمندان ایران قابل تقدیر و تمجید است و انتظار می رود دولت منتخب نیز با رویکردی که هم اکنون از نظر پشتیبانی از تحقیقات علمی در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی حاکم است از شکوه و عظمت علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها پشتیبانی کند و در تجهیزمراکزآموزش عالی وتحقیقاتی گام های موثر و عملی بردارد.

n

n

nوی با تاکید براینکه مراکز آموزش عالی و پژوهشی به سرمایه گذاری قابل توجهی احتیاج دارند، خاطرنشان کرد: رشد علمی با میزان سرمایه گذاری رابطه مستقیم دارد. در هر دوره ای که به بودجه دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی توجه شده، دولت های وقت پاسخ مستقیمی از استادان و پژوهشگران در یافت کرده اند که همانا تلاش آنان در جهت ارتقای مقام و منزلت علم و جایگاه رفیع دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در بین مراکز آموزش عالی جهان است. گواه این ادعا رتبه تعدادی از دانشگاه های بزرگ کشور در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان است که در نظام های رتبه بندی شانگهای، تایمز،QS و سای‌ماگو بازتاب دارد.

مطلب پیشنهادی:   خیران برای تجاری‌سازی دانش وارد میدان شوند

n

n

nنمایه ۹ هزارو۵۸۸ مقاله در ISI ازابتدای سال میلادی تاکنون

n

n

nوی ادامه داد: نظام استنادی ISI نیز میزان تولیدات علمی ایران را از اول سال میلادی تا کنون ۹ هزار و ۵۸۸ مقاله گزارش کرده است. ایران در این نظام استنادی بعد از ترکیه که حائز مقام ۱۹ تولید علم جهان است قرار دارد اما مقایسه رتبه ایران در اسکوپوس و در این بازه زمانی نشان می دهد که ترکیه با تولید ۱۴ هزار و ۷۳۰ مقاله و با کسب رتبه ۱۹ بعد از ایران، تایوان، سوئیس و فدراسیون روسیه قرار دارد.

n

n

nآمریکا، پیشتاز تولید علم ۲۰۱۳

n

n

nسرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) افزود: در هر دو نظام استنادی و در بازه زمانی مزبور، کشور های آمریکا، چین، انگلستان، آلمان، ژاپن و فرانسه به ترتیب مقام اول تا ششم را به دست آورده اند. همچنین در بین کشورهای در حال توسعه تنها هندوستان و برزیل به ترتیب با رتبه هفتم و چهاردهم در اسکوپوس و کشورهای هندوستان، برزیل و ترکیه با کسب رتبه های یازدهم، چهاردهم و نوزدهم در نظام استنادی ISI پیشتر ازایران قرار دارند.

n

n

nبه گفته وی در نظام های استنادی اسکوپوس و ISI رتبه بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان و نیز رژیم اشغالگر قدس به مراتب پایین تراز رتبه جهانی تولید علم ایران است.

n

n

nمهراد در پایان خاطرنشان کرد: در بین ۳۰ کشور نخست درنظام استنادی اسکوپوس تنها کشور مالزی با تولید ۸ هزار و ۵۲۴ مقاله و کسب رتبه بیست و چهارم از مجموع کشورهای اسلامی قرار دارد و در بین ۳۰ کشور نخست در نظام استنادی ISI به جز ایران و ترکیه نام هیچ کشوری از کشورهای اسلامی مشاهده نمی شود.

مطلب پیشنهادی:   غرب‌زدگي:دكتر كريم مجتهدى

05191010117
Contact راحت باشید، از ما بپرسید هر سوالی دارید!