rnrnrn
یافته‌های پژوهشگران ایرانی درباره تأثیر خاکستر زائدات خرما در حذف رنگ از فاضلاب نساجی

یافته‌های پژوهشگران ایرانی درباره تأثیر خاکستر زائدات خرما در حذف رنگ از فاضلاب نساجی

  • مرتضی عطایی نژاد
  • |
  • 28 دسامبر 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



یافته‌های پژوهشگران ایرانی درباره تأثیر خاکستر زائدات خرما در حذف رنگ از فاضلاب نساجیReviewed by مرتضی عطایی نژاد on Dec 28Rating:
n

n

nپژوهشگران مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در یک طرح تحقیقاتی به بررسی مقایسه‌ای کارایی نانولوله کربن چند جداره با خاکستر حاصل از زائدات درخت خرما بعنوان جاذب طبیعی در حذف رنگ از فاضلاب نساجی پرداخت.

n

nاین طرح تحقیقاتی در قالب پایان‌نامه حسن کریمیان دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی بهداشت محیط و دکتر حسین علیدادی و دکتر ادریس بذرافشان به عنوان استادان راهنما، در مقیاس آزمایشگاهی و به صورت ناپیوسته با استفاده از نانولوله کربن چند جداره و خاکستر حاصل از زائدات درخت خرما جهت حذف رنگ از فاضلاب نساجی انجام شد.


————————————-

nدر این طرح تحقیقاتی، خاکستر زائدات درخت خرما در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از کوره الکتریکی در دمای ۶۰۰ درجه سانتیگراد و زمان دو ساعت تهیه شد و دانه بندی خاکستر با استفاده از الک استاندارد ASTM بر اساس پارامترهای مورد نظر و موثر بر فرآیند از جمله pH، غلظت اولیه رنگ فاضلاب نساجی و غلظت نانولوله کربن چند جداره، خاکستر حاصل از درخت خرما افزوده شده به فاضلاب نساجی و زمان‌های تماس انجام شد.

n

n

nبر اساس نتایج بدست آمده میزان حذف رنگ از فاضلاب نساجی با افزایش زمان واکنش جرم جاذب افزایش می‌یابد و همچنین میزان حذف رنگ و حذف COD توسط نانولوله کربن چند جداره و خاکستر خرما در حد مطلوبی بوده، ولی کارایی نانولوله کربن چند جداره در pH اسیدی و کارایی خاکستر خرما در pH خنثی بیشتر است.

مطلب پیشنهادی:   حذف قلم و کاغذ برای تهیه خبر با استفاده از سیستم ساماندهی اطلاعات خبرنگاران

n

n

nاین پژوهش نشان داد: با توجه به فراوانی زائدات خرما، استفاده از خاکستر خرما در حذف آلاینده‌های زیست محیطی مقرون به صرفه‌تر است.

n

n

nاز نتایج این تحقیق تاکنون دو مقاله استخراج شده که مهر ماه امسال در همایش ملی بهداشت محیط در شهر تبریز ارائه شده‌اند

n

nمنبع ایسنا.

05191010117
Contact راحت باشید، از ما بپرسید هر سوالی دارید!