rnrnrn
تهويه مطبوع هوشمند در خانه‌هاي آينده هوايي بهاري به كمك اينترنت

تهويه مطبوع هوشمند در خانه‌هاي آينده هوايي بهاري به كمك اينترنت

  • مرتضی عطایی نژاد
  • |
  • 28 دسامبر 2023
  • |
  • بدون دیدگاه



تهويه مطبوع هوشمند در خانه‌هاي آينده هوايي بهاري به كمك اينترنتReviewed by مرتضی عطایی نژاد on Dec 28Rating:
nوقتی تابستان با هوای گرم و رطوبت غیرقابل تحملش نزدیک می‌شود، میلیون‌ها نفر اختراع عجیب و شگفت‌انگیز تهویه‌کننده هوا را تنها به وسیله فشاردادن یک دکمه روشن می‌کنند و از هوایی دلپذیر لذت می‌برند.

n

n

n


————————————-

nمهندسان و طراحان اين سامانه پر كاربرد معتقدند آنها در مرحله کاهش مصرف انرژی با استفاده از نوآوری‌های بیشتر هستند و بی‌شک تهویه‌کننده‌ هوای هوشمند در آینده‌ای نه‌چندان دور یکی از اجزای همه خانه‌ها خواهد بود.

n

nسیستم‌های تهویه مطبوع و برودت‌ساز برای فرار از گرما ساخته شده‌اند. در علم ترموديناميك سرما مفهوم ندارد، بلكه واژه‌اي است به معنای نبود گرما و تمام سیستم‌های تهویه مطبوع، طبق این اصل مهم ساخته شده‌اند تا گرما را از خانه شما حذف كنند.
n
nحذف گرما می‌تواند از طریق فرآیندهای تابش، همرفت یا چرخه تبرید صورت گیرد. یک سیستم تهویه مطبوع در یک خانه یا يك ساختمان، كاهش يا افزايش ميزان گرما، تصفيه هوا و کنترل رطوبت را به عهده دارد.

n

nتهویه مطبوع در اصل ریشه در قرن دوم چین دارد، زمانی که مخترعی به نام دینگ هوان یک فن دستی دوار را اختراع کرد.

n

nمفهوم تبريد نیز به مخترع و سیاستمدار آمریکایی بنجامین فرانکلین برمی‌گردد که در سال ۱۷۵۸ میلادی تحقیقاتی با بخار و الکل برای به دست آوردن نقطه انجماد انجام داد.

n

nویلیام کریر، پدر تهویه هوا

n

nاولین تهویه‌کننده هوای مدرن در سال ۱۹۰۲ توسط ویلیام کریر، مهندس آمريكايي اختراع شد. او مهندس ماهری بود که تحقیقات را با قانون کنترل رطوبت آغاز کرد تا مشکل یک چاپخانه در بروکلین را حل کند.

مطلب پیشنهادی:   مخترع ماشین وجین‌کن برنج مناسب کشت‌ سنتی و مکانیزه

n

nبا استفاده از مفاهیم یخچال مکانیکی که در همان سال‌ها پایه‌گذاری شده بود، سیستم جریان هوا را از بین لوله‌هایی که از آب خنک پر شده بودند، عبور می‌داد و همزمان که هوا را خنک می‌کرد، رطوبت آن را می‌گرفت تا رطوبت اتاق را کنترل کند.

n

nدر سال ۱۹۳۳، شرکت آمریکایی تهویه هوای كرير، تهویه‌کننده هوایی را تولید کرد که با استفاده از تسمه‌هاي لاستيكي، دمنده‌ها، کنترل‌های مکانیکی و يك مايع مبرد کار می‌کرد و این مجموعه به عنوان مدلی برای سیستم‌های خنک‌کننده آينده براي اولين‌بار در آمریکا ساخته شد.

n

nتهویه‌کننده‌های هوای امروزی بر اساس همان اصول علمی‌ سیستم كرير کار می‌کنند، اما از مبردهاي جديد،‌ سيستم‌هاي کنترل هوشمند، سنسورهای الکتریکی حساس، مواد مدرن و سامانه‌هاي كنترل مصرف انرژی بهره‌مندند.

n

nمدل‌هاي جدید از اجزای پیشرفته‌تری شامل کمپرسور دو مرحله‌ای برای عملکرد آرام‌تر و مؤثرتر ساخته شده‌اند.

n

nاز سوی دیگر استانداردهاي سخت مصرف انرژی در دنياي امروزي تولیدات تهويه مطبوع را به سمت توسعه بیشتر سیستم‌های كارآمدتر سوق داده است.

n

nفناوري‌های هوشمند

n

nبا تلاش‌های بیشتر برای کاهش مصرف انرژی، بعضی از تولیدکنندگان سيستم‌هاي تهویه‌ هوا به استفاده از ترموستات‌هاي دیواری با میکروپروسسورهاي پیچیده و مجموعه کنترلي جديد که عملکرد کمپرسور و سیستم جریان هوا را به صورت خودکار كنترل می‌کند، روی آورده‌اند تا مصرف برق را باز هم كاهش دهند.

n

nترموستات کنترل از راه دور این اجازه را به کاربر تهویه‌کننده می‌دهد که عملکرد و تنظیم تهویه‌کننده را با کامپیوتر بیرون از محل نصب آن و به كمك اينترنت تنظيم كند.

n

nواحد كنترل اين سامانه جديد حتی می‌تواند زمانی که باید فیلتر تعویض شود یا زمان بازرسی و سرویس‌های معمول را با پیامک یا ایمیل یادآوری کند.

مطلب پیشنهادی:   دستگاه رباتی برای خارج کردن لخته های خون از مغز ساخته شد + تصاویر

n

nاز این رو به گفته محققان، سيستم‌هاي تهویه هوای هوشمند به عنوان یکی از اجزای خانه‌هایی است که از فناوری‌های نوین و خودكار در آينده بهره مي‌گيرند.

n

nامروزه اكثر خانه‌های دنيا تهویه‌کننده هوا دارند که بیشتر آنها به صورت سیستم مرکزی هستند. تهویه‌کننده هوا از یک کالای لوکس به یک کالای لازم و اساسی تبدیل شده است.

n

nعلاوه بر مزایای مشخص و لذت از هوای مطبوع، تهویه‌کننده هوا طراحی ساختمان‌ها را هم تغییر داده است و امکان ایجاد ساختمان‌های اداری بدون پنجره و خانه‌های بدون ایوان را می‌دهد.

n

nتهویه‌کننده هوا همچنین نقش اساسی در شکل مهاجرت‌ها و پیشرفت اقتصاد دارد و اجازه می‌دهد میلیون‌ها انسان در محل‌هایی که بسیار گرم و مرطوب و مه‌آلود هستند، با آسايش و رفاه لازم، زندگی، کار و تجارت کنند.

n

nASME – مترجم: حمیده سادات‌ هاشمی

n

05191010117
Contact راحت باشید، از ما بپرسید هر سوالی دارید!